Sportklassen in Genk zijn TOP!

Het is geweldig om hier samen met de drie zesde klassen van de Parkschool te mogen sporten, leren en leven. De groepen mixen op een spontane en gezellige manier.  Er wordt heel leuk gesport. De sfeer is top.We deden al aan paardrijden, muurklimmen dans, tafeltennis, oriëntatieloop, boogschieten en nog veel meer. Het sporten is echt tof. We gingen ook op planetenpad, naar de Cosmodrome en hadden ook nog even “gewoon?” les. ’s Avonds is het heel gezellig in de kamer van het sporthotel. Er wordt uitstekend geslapen, want sporten maakt je moe. Er is zoveel te beleven.

Er zijn al heel wat foto’s getrokken. Wil je meer zien? Klik op onderstaande links:

Foto’s dag 1: Klik HIER!

Foto’s dag 2: Klik HIER!

Foto’s dag 3: Klik HIER!

Foto’s dag 4: Klik HIER!

DSC_3863

DSC_5408DSC_5847

DSC_0822cHoi , Ik  ben jullie leerkracht van de zesde klas. Mijn naam is Dirk Van de Poel. Ik hou van sport, fotografie en wiskunde. Ik kan uren spenderen aan het lezen van boeken. Daarnaast ben ik een beetje “computernerd”.

Samen gaan we aan de slag in de zesde klas. Er moeten nog veel dingen gebeuren, want op het einde van dit schooljaar nemen jullie afscheid van de basisschool. Zijn jullie er klaar voor? Ik heb er zin in!

Over de zesde klas ...

In de zesde klas is er steeds wel iets leuks te beleven. Je kan je een dag in de zesde klas niet voorstellen zonder dat er gelachen werd. Dat is belangrijk om een goede sfeer te creëren. Die is er nodig omdat we veel en hard werken.

Je agenda is heel belangrijk!

Dagelijks heb je huistaken en lessen te leren. Die opdrachten staan in je agenda. Je agenda is het eerste communicatiemiddel tussen je leerkracht, jezelf en je ouders.

Daarnaast is het ook je belangrijkste planningsdocument! Je zal in de zesde klas regelmatig werk en lessen over lange termijn moeten plannen. Daarvoor is je agenda heel handig.

Omdat je agenda zo belangrijk is, moet je die dagelijks door je ouders laten handtekenen. Je laat dan ook je afgewerkte huistaken en lessen zien. Zo bewijs je aan je ouders dat je goed werkt.

Je agenda zal ook in de klas dagelijks gecontroleerd worden.

Bibliotheek

logo_bibOm de drie weken gaan we met de klas naar de bibliotheek. Dat doen we omdat we het heel belangrijk vinden dat je toffe boeken leest. Het is belangrijk dat je een lezerskaart hebt. Als dat niet in orde is, zullen we je helpen er 1 aan te vragen.

De eerste lezerskaart is gratis. Als je ze verliest, moet je zelf een nieuwe betalen.

Wie met de klas zijn of haar boeken binnenbrengt of verlengt, heeft nooit een boete. Als je die afspraak mist, moet je er zelf voor zorgen.

Wij zorgen voor een kalender, zodat jij tijdig weet wanneer je je boeken en lezerskaart moet meebrengen. Jij mag vooral genieten van het lezen.

Als je ziek bent, kan je je boeken per e-mail van thuis uit verlengen.

TIP: Zorg dat je steeds een boek in  je boekentas hebt om op gepaste momenten gezellig te kunnen lezen.

Verslagjes van de klas!

Hieronder vind je links naar verslagjes. Er zijn foto’s en vooral teksten die de jongelui uit de zesde klas zelf geschreven hebben.

* Fortloop

* De ketnetreportage van de fortloop!

* Peters en meters van de eerste klas!