Hieronder vind je een aantal afspraken. Die maken samenwerken en samenleven in onze school aangenaam.


Wegwijs

Hieronder kan je de volledige wegwijs met schoolregels downloaden.

Klik op:  Wegwijs SL (GR250613)

Lestijden van onze school

dag   voormiddag   namiddag
maandag   8.40 u. – 12.15 u.   13.35 u. – 15.30 u.
dinsdag   8.40 u. – 12.15 u.   13.35 u. – 15.30 u.
woensdag   8.40 u. – 12.15 u.   vrijaf
donderdag   8.40 u. – 12.15 u.   13.35 u. – 15.30 u.
vrijdag   8.40 u. – 12.15 u.   13.35 u. – 15.30 u.

Middagtoezicht, voor- en nabewaking

dag   ochtend   middag   avond
maandag   7.30 u. – 8.40 u.   12.15 u. – 13.35 u.   15.30 u. – 16.30 u.
dinsdag   7.30 u. – 8.40 u.   12.15 u. – 13.35 u.   15.30 u. – 16.30 u.
woensdag   7.30 u. – 8.40 u.   12.15 u. – 13.00 u.    
donderdag   7.30 u. – 8.40 u.   12.15 u. – 13.35 u.   15.30 u. – 16.30 u.
vrijdag   7.30 u. – 8.40 u.   12.15 u. – 13.35 u.   15.30 u. – 16.30 u.

Naar huis - rijen

Kinderen verlaten onze school nooit zonder begeleiding.
Ondanks zone 30 en allerlei maatregelen van de overheid blijft de schoolomgeving daar toch niet veilig genoeg voor. We vinden het fijn als een ouder, een grote broer of zus uw kind komt ophalen. We spreken bij het begin van het schooljaar af wanneer dit gebeurt. Is er een uitzondering op deze afspraak? Dan verwachten we een briefje van de ouders.

Ook leerlingen die vlakbij de school wonen, verlaten de school NOOIT alleen en onbegeleid. Daarom bieden we rijen aan.

In onze school kan je veilig met de rij op weg naar huis, na de lessen in de namiddag om 15.30 u. en  16.30 u. Ook hier wordt bij het begin van het schooljaar een regeling afgesproken. Op die regeling kan uitsluitend met een eenvoudig briefje van de ouders een uitzondering bekomen worden. 

Rij Edegemsestraat
Kinderen verlaten de school langs de uitgang Edegemsestraat en steken onder begeleiding de straat over.

Rij Mechelsesteenweg / Antwerpsestraat
We steken voor de school de Mechelsesteenweg over. We gaan over het Gemeenteplein en steken de Statielei over. Dan gaan we richting Antwerpsestraat.

Fietsen

Fietsers:
Onze schoolomgeving wordt meer en meer fietsvriendelijk. Wie wat verder woont kan de school dan ook veilig met de fiets bereiken. ’s Morgens staan er aan de oversteekplaatsen in de omgeving steeds gemachtigde opzichters. Die zorgen dat fietsers veilig met de voetgangers kunnen oversteken. (Wel afstappen!)

Voor ieders veiligheid vragen we om op de inrit Edegemsestraat nooit te fietsen. Deze vraag is er zowel voor leerlingen als begeleiders.
Fietsers stallen hun fiets steeds in de fietsenstalling achter de poort. Deze wordt zowel ’s morgens als ’s namiddags afgesloten.  Toch raden we iedereen aan om de fiets op slot te zetten. Losse gadgets worden best meegenomen in de boekentas of thuis gelaten.
Na de lessen kunnen begeleide fietsers samen met hun ouders vertrekken.  De andere fietsers verlaten de school steeds met de rij van de Edegemsestraat. Eens we de straat bereiken, vervolgen ze hun eigen weg.

Fietsers gaan nooit mee met de gewone rijen (fiets aan de hand). Ze vertrekken nooit onbegeleid uit onze school!

Fluohesjes en fietshelmen

Voor ieders veiligheid raden we het gebruik van fluohesjes en fietshelmen aan.

Als school zorgen we voor veilige fuohesjes. Die zijn een echte must als je veilig van en naar de school wil fietsen. We geven deze fluohesjes gratis aan elk kind, vanaf de jongste kleuters. We vragen dan ook om ze elke dag op weg naar en van school te dragen, ook voor de kinderen die te voet komen of met de auto worden gebracht.  We gebruiken ze ook tijdens onze uitstapjes, op weg naar het zwembad, naar de bib of naar het theater.

Voor een fietshelm zorg je zelf. Je kan die op school veilig wegbergen.

Fluohestje kwijt?  Kijk eens bij de verloren voorwerpen.  Zeg het aan je juf of meester.  Wie het echt verloren is, kan op het secretariaat een nieuw vragen.  Kostprijs:  € 4,-

Speelplaatsregels

Op onze speelplaats kan spelen heel fijn zijn. Er is dan ook heel wat te doen. Er is een voetbalveldje waar elke klas op bepaalde momenten gebruik van mag maken. Er zijn minibasketpalen. Er is speelplaatsspeelgoed en je mag natuurlijk ook zelf allerlei leuks verzinnen. Toch willen we niet dat het fout loopt. Vechten, ruzie, schelden, de baas spelen, …, daar houden we niet van. Daarom maakten de leerkrachten in overleg met de leerlingenraad volgende afspraken. Iedere leerling en zijn of haar ouders hebben die in de lagere school ondertekend, want zeg nu zelf … Goede afspraken maakt betere vrienden. Wij willen toch ook goede vrienden zijn als we samen mogen spelen.

Word je boos Uit spruit speelgoed delen speel op de plaatsen .. roepen schelden regenachtige dag plastieken ballen papier hier Laat niets slingeren kleine knikkers in de gang Hou de toiletten rein Ga niet plagen draag zorg voor Bij de eerste bel

Turnles -sport

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In onze school houden we van sport. Van de jongste kleuters tot in het zesde leerjaar krijgen de kinderen dan ook lichamelijke opvoeding van een van onze twee turnleerkrachten: juf Elke. De school beschikt over twee sportzalen die tijdens de lessen actief benut worden. 

Turnkledij:  

  • wit T-shirt bij voorkeur met logo van de school
  • zwarte of blauwe short
  • witte sokken (apart mee te brengen)
  • turnpantoffels of sportschoenen geschikt voor binnensporten

Turnkledij wordt elk weekend meegegeven om thuis te wassen.

Als het kan, wordt er ook buiten gesport tijdens de turnles. Je wordt dan tijdig verwittigd zodat je aangepaste kledij en schoeisel kan meebrengen!

Zwemmen

????????????????????????????????????

De kinderen gaan om de twee weken zwemmen in zwembad “Den Bessem“.  Kinderen krijgen daar onder toezicht van hun leerkrachten lessen Iedereen moet voor het einde van de lagere school kunnen zwemmen.

Omdat het zwembad volledig wordt vernieuwd zullen er dit schooljaar slechts zwemlessen zijn tot eind december.

Zwemspullen:

  • zwembroek, badpak of bikini
  • 1 of twee handdoeken
  • eventueel neusknijper en klein zwembrilletje
  • OPGELET!!!!! Lange zwemshorts zijn niet toegelaten.